Skip to main content
En IPA

LYNÆS

Lynæs er nyeste familiemedlem i Halsnæs Bryghus’ faste udvalg af øl; en IPA lanceret i forbindelse med bryghusets 10-årsjubilæum i foråret 2019.
Øllets naturlige sødme er afbalanceret med tre forskellige slags humle: Citra-humle afgiver eksotiske frugtnoter, Bravo en mild blomsteraroma, og Magnum giver øllet en god bitterhed. Lynæs har også diskrete noter af enebær.
Lynæs er en dejlig, gylden allround-øl. Vores brygmester anbefaler den særligt til et stykke smørrebrød med for eksempel sild eller rejer eller til en god salat.
Lynæs er også et oplagt valg, når livet bare skal nydes på kajkanten.

Flaskeøl 50 cl (økologisk)
Fadøl
Alkohol 6.0 %

Find forhandler
Bag navnet

SKØNNE LYNÆS

Lynæs er et af de ældste fiskerlejer i Nordsjælland, og ligger lige der, hvor Kattegat løber sammen med Isefjorden og Roskilde Fjord. Fra Lynæs går en lav kyststrækning mod Hundested Havn, mens høje skrænter fører mod Frederiksværk Havn.
Lynæs er i dag et populært sejl-, kajak- og surfområde, og har lagt navn til både en verdensberømt jolle og Hundesteds eneste kirke. Kirken ligger nogenlunde på grænsen mellem Lynæs og Hundested – et oplevet skel, der kun er mærkbart for lokalbefolkningen. Med årene er Lynæs og Hundested nemlig vokset sammen til én by.

En tjekkisk inspireret pilsner

STORE KNUD

Halsnæs Bryghus' runde og behagelige pilsner, og det perfekte sted at begynde en ølsmagning. Farven er lys med et friskt hvidt skum, og øllen har en afbalanceret bitterhed med en dejlig eftersmag. Store Knud er brygget på de bedste råvarer, hvilket giver den mere krop end en almindelig pilsner. Her er brugt den tyske Hallertau Mittelfrüh-humle for at opnå den perfekte balance mellem aroma, bitterhed og smag.
Store Knud er den perfekte frokostøl; dejlig til alle kolde retter. Ydermere anbefaler vi den til lyse retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Flaskeøl 50 cl (økologisk)
Fadøl
Alkohol 4.9 %

Find forhandler
Bag navnet

DEN DRISTIGSTE I FLOKKEN

Store Knud er en hyldest til Knud Rasmussen (1879-1933), der tilbragte store dele af sit liv i Hundested.
Den verdensberømte polarforsker og forfatter længtes altid mod det rå, barske og forblæste, og byggede sit hus på den høje skrænt nord for Hundested, hvorfra han kunne skue mod Grønland: "Her var hans hjem, og herfra drog han ud / den dristigste i flokken: Danmarks Knud".

Besøg Knud Rasmussens hus
Sommerlandets hvedeøl

DYSSEKILDE

Dyssekilde er en belgisk inspireret wit (hvedeøl), der er aromatisk, pirrende og frisk med noter fra koriander og appelsinskal. Korianderen giver kant til humlen, mens appelsinskallen booster hele smagsregisteret.
Dyssekilde er en smule overkarboneret, hvilket giver øllen herlige, mousserende og sprudlende egenskaber.
Dyssekilde er fremragende som en aperitif, og en dejlig oplevelse til lette retter med fisk og skaldyr. Vi anbefaler den også på det varmeste til solnedgange og andre skønne stunder.

Alkohol 5.8 %
ØKOLOGISK
FLASKE 50 CL
FADØL

Find forhandler
Bag navnet

LEVEVIS PÅ HALSNÆS

Økosamfundet Dyssekilde (ØD) ved Torup er en af Danmarks ældste, økologiske landsbyer. Her leves livet med fokus på fællesskab, tolerance og respekt. Husene i Dyssekilde repræsenterer et utal af innovative måder at tænke energi, arkitektur, økologi, genbrug og bæredygtighed på.
Der bor cirka 200 mennesker i Økosamfundet Dyssekilde, der er en vigtig del af livet og kulturen på Halsnæs.

Læs mere om Økosamfundet
Amerikansk pale ale

CLASSENS LISE

Classens Lise er en dejlig ale med kamille og lynghonning. De to smagsgivere spiller en diskret, men vigtig rolle; kamillen forstærker citrusnoter i humlen, mens honningen tilfører blomsternoter uden at gøre øllen sød. Det er en letdrikkelig, strågul øl med tæt, hvidt skum. Aromaen er domineret af blomst, frugt, korn og halm. Classens Lise byder på en fyldig, frisk og udtørrende mundoplevelse med en lang bitter eftersmag.
Classens Lise er en spændende øl at drikke til fyldige og spicy retter. Og hvis man har mod på det, er Classens Lise også et fremragende alternativ til en dessertvin.

Alkohol 5.5 %
ØKOLOGISK
FLASKE 50 CL
FADØL

Find forhandler
Bag navnet

SMUKKE LISE

Frederik 5. skænkede i 1756 en såkaldt agatmølle ved Roskilde Fjord til generalmajor Johan Frederik Classen (1725-1792) og her iværksatte Classen en betydelig våbenproduktion med krudtværk og kanonstøberi. Han navngav stedet Frederiksværk, og blev med tiden også indehaver af to hovedgårde på Halsnæs; Arresødal og Grønnessegård. Han opkaldte den nærliggende kystby Liseleje efter sin smukke steddatter Lise.

Få hele historien her
En red ale

RØDE RAN

Røde Ran er den første øl, der blev brygget til Halsnæs Bryghus; faktisk to år før Bryghuset åbnede. Smagen er præget af en god balance mellem humle og karamelmalt. Det karamelliserede korn giver Røde Ran den flotte, røde farve, der fremhæves af en helt hvid skumkrone. Røde Ran er en drikkevenlig øl med mundfylde og sødme, en strejf af frugt og en let humlet eftersmag.
Vi anbefaler Røde Ran til kolde og lune kødretter fra frokostbordet. Røde Ran er også en dejlig øl at nyde uden mad til - gerne en skøn sommereftermiddag, mens livet leves på havnen.

Flaskeøl 50 cl (økologisk)
Fadøl
Alkohol 6.0 %

Find forhandler
Bag navnet

DEN RØDE VIND

En grusom viking ved navn Vind Rød spredte rædsel på Halsnæs for godt 1000 år siden: "Hvor han foer frem - hedder det i Folkesagnet - ranede og plyndrede han Rige og Fattige, klædte dem nøgne af indtil Skindet og øvede .... Grusomheder mod Uskyldige ... indtil hvert levende Øie var lukket". Vind Rød skjulte sit blodige bytte, sit ”røde ran”, hvor landsbyen Vinderød ligger nu.
Man kan læse hele folkesagnet om Røde Ran i "Folketradition fra det Nordlige Sjælland" (1862).

Læs hele sagnet her
En brown ale / "Færgevand"

SÆLHUNDEN

Sælhunden er en ale med meget humlebid; præget af citrusnoter og bitterhed fra amerikanske humletyper, komplementeret med det søde og let ristede fra den mørke chokolademalt. Det er også chokolademalten, der også giver den transparente øl den fine, mørke farve. Den mørke øl har mere krop end en pilsner, men er ikke så tung og fyldig som en porter.
Vi anbefaler Sælhunden til lune og kolde kødretter på frokostbordet.

Flaskeøl 50 cl (økologisk)
Fadøl
Alkohol 6.0 %

Find forhandler
Bag navnet

SÆLHUNDENES STED

Hundesteds navn stammer fra kongernes jagt på sælhunde, der holdt til på et stenrev ud for det, der dengang var et lille fiskerleje. ”Sælhunden” var også navnet på det tidligere cafeteria i den store færgeterminal opført i forbindelse med den nu nedlagte Grenå-Hundested færgeoverfart, og her drak man "Færgevand".
I dag er der iværksætterhus i den nedlagte færgeterminal på Hundested Havn, og "Færgevand" serveres på Halsnæs Bryghus.

Læs om Hundested her
En engelsk inspireret porter

VÅDBINDER

Vådbinder er en kulsort øl med chokoladefarvet skum. Den har en kraftig aroma og smagsnoter af mørk chokolade og hårdt ristet kaffe. Porteren er tilsat røget malt og en god mængde humle, der giver en fin kompleksitet. En Vådbinder er ikke for de knækkede; det er en øl, der smager af tjære, røg og tovværk - og leder tankerne hen på forgangne tiders sømænd og havneliv. En Vådbinder lukker og slukker en god aften; prøv den til en god chokoladekage, en brownie eller en ostetallerken. Den kan også stå alene som en night cab - og er en fin følgesvend til en cigar eller en stærk kop kaffe.

Flaskeøl 50 cl (økologisk)
Fadøl
Alkohol 7.6 %

Find forhandler
Bag navnet

EN SÆRLIG HAVN

Historien bag Vådbinder med å er ikke taget ud i det blå. I Hundested skiftede man o´et i vodbinder ud med aa/å, og Halsnæs Bryghus holder til i et tidligere vådbinderi.
Halsnæs er velsignet med vand på tre sider; Kattegat mod nord, indsejling til Isefjorden mod vest, og Roskilde Fjord mod syd, og Hundested Havn ligger lige der, hvor disse tre vande mødes.
I dag er det en moderne havn; præget af stor aktivitet med fiskekuttere, værksteder, lystbåde, speditionsfirmaer, kunsthåndværkere - og en lille færge, der sejler til Rørvig.
Midt i dette herlige mylder ligger Halsnæs Bryghus.

Gå en tur på Halsnæs