Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

JAZZNÆS: Clara Bryld

2. februar klokken 18:00 - 22:00

110DKK – 329DKK

Eventyrlig artpop fra dansk sangfugl

Clara Bryld byder med sin musik velkommen til et drømmende og finurligt musikalsk univers. Med sin sfæriske stemme og notesbogen fuld af historier fra livet forfører og fortryller sangfuglen Clara Bryld lytteren med musikken fra sine tre soloalbum ”On your wall” (2010), ”Time turbulence” (2016) og ”Poems of a Decade” (2022).

Denne aften på Halsnæs Bryghus skal vi høre hende opføre sange fra sine tre udgivelser i selskab med sangerne og musikerne Nina Baun og Cecilie Friedman. Tilsammen vil de tre synge og spille i et helt særligt trio-format grad båret af klaver, sang og korharmonier samt percussion, bas og guitar. Instrumenteringen udgør fundamentet i Clara Brylds sange, og der er dermed lagt op til en aften med poetiske fortællinger og smukke vokalharmonier.

Clara Bryld er primært sanger, pianist og sangskriver. Live i koncert udtrykker hun sig igennem genrerne singer/songwriting, soul, pop, jazz og til tider cabaret og på den måde får hun tryllet værker frem fra et andet univers. Claras univers. Vokalerne er gennemarbejdede og harmonisk eksperimenterende – og flettes naturligt sammen med luftige og legende musikalske arrangementer. Teksterne udspringer af egne erfaringer, tanker, frustrationer og drømme i en dagbogsagtig form. Samlet viser musikken en kunstners personlige musikhjerte, serveret som helt særegen og eventyrlig artpop med klassiske undertoner.

Clara Bryld er klassisk opdraget og kommer ud af en familie fra den intellektuelle elite. Hendes mormor var kunstmaler og morfaren klassisk pianist og organist på Herlufsholm. Familien indbefatter også socialrådgiver og radiovært Tine Bryld, der i en periode var gift med Clara Brylds far. Clara Bryld er barn af en latin- og oldlærer og en anerkendt professor i historie og det var de gammeldags dyder, der herskede. Man måtte f.eks. ikke bande i barndomshjemmet på Frederiksberg Allé. ”Jeg har aldrig været Street og bliver det heller aldrig”, fortæller hun og fortsætter: ”Jeg kan ikke løbe fra, at det lydbillede jeg har inde i hovedet, stammer fra den klassiske musik.”

Clara Bryld har skrevet digte siden hun var barn. Naturen og relationer, samt relationer til naturen er hendes helt store inspirationskilde. Hun anvender ofte metaforer for fysiske oplevelser, som i den countryinspirerede ”Norway”, der beskriver det smukke, om end barske norske landskab som metafor for kærlighedens glæde vs. smerte, storhed og fald. Eller i ”Salt Water Dance”, hvor det stikkende dog rensende saltvand bliver en metafor for et sammensat forhold til en søster.

I sin helhed er hendes aktuelle album ”Poems of a decade” (2022) et klassisk ”coming of age” album, som spinder en rød tråd omkring det at blive voksen og forholde sig til livets udfordringer, udvikling og drømme. Et tema som bl.a. også sangene ”The Past”, ”Emily” og ”Eftertanke” kredser om.

Kort om Clara Bryld:

Clara Bryld er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og har været en aktiv medspiller på den danske musikscene siden 2003. Clara Bryld har tidligere udgivet to soloalbums ”Time Turbulence” 2016 og ”On Your Wall” 2010. Begge høstede store roser og sidstnævnte en Danish Jazz Music Award nomination og en særlig præmiering fra Statens Kunstfond på 75.000 kr.

Clara Bryld har turneret i lande som Vietnam, Argentina, USA, Norge og Tyskland og arbejdet med store navne som Efterklang (DK), Django Bates (UK), Henry Grimes (US) og mange flere.

Man kan købe billetter både med og uden middag lige her.

Aftens 2 -retters menu:

Bagt torsk i krydret tomatsauce og purløg

Serveres med hjemmebagt brød og smør.

Edamame farseret svinemørbrad i baconsvøb på bund af ristede svampe.

Sæsonens sprøde råkost, harlekin kartoffel med kryddersmør og kraftig skysauce.

 

Detaljer

Dato:
2. februar
Tidspunkt:
18:00 - 22:00
Pris:
110DKK – 329DKK
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Halsnæs Bryghus

Sted

Halsnæs Bryghus
Nordre Beddingsvej 35
Hundested, 3390 Danmark
+ Google Maps