Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Christina Dahl Kvartet

27. september klokken 18:00 - 23:00

169DKK – 408DKK

Vi har endnu et Jazznæs-arrangement i kalenderen – og denne gang er vi stolte af at kunne præsentere Christina Dahl Kvartet. Christina Dahl har besøgt os før – og det var en succes, vi kun har lyst til at gentage:

Anmelderne skriver: ” Musikken er ekspressiv, energisk og eksplosiv – uforudsigelig… dynamisk, mange facetteret, sansemættet, men også stadig klart lyrisk og luftig”. Ivan Rod, Gaffa

” Soft toned and breathy tenor saxist Christina Dahl creates Givenchy impressions”. George W. Harris, Jazz weekly

”Det er noe ECMsk over det meste av musikken de serverer på platen. Kanskje er det på grunn av de dyktige musikantene Dahl omgir seg med, og hennes eget spill er hele veien smakfullt og deilig å lytte til. Det er aldri en tone for lite eller for mye. Hele produksjonen viser fire musikere som forstår hverandre og som har et ens mål for hvor de vil med musikken”.  Jan Granlie, Salt Peanuts

Christina har komponeret musikken til kvartettens fantastiske musikere – guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med egen lyd og udtryk, der bevæger sig frit og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, en yderst kreativ og legende bassist & cellist, der favner bredt og bibringer musikken sin egen unikke lyd & Espen Laub von Lillienskjold der er kreativ og idérig på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi. Christina Dahl regnes blandt de mest spændende og mest personlige saxofonister i landet med sin helt egen stil og udtryk. I Christina´s kompositioner ligger fortællinger, der har betydning i forhold til livet og dets rigdom af alle farver. Alle musikerne har en rolle som bærende solister i én fælles legende fri kommunikation med stor originalitet. Kvartetten spiller med en frihed i et luftigt og legende samspil og giver et nærværende musikalsk varieret udtryk.

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun er kapelmester og komponerer musik til små & større ensembler. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke klang og lyriske fortolkninger, som sikrer indpas i publikummernes hjerter. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten & nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive. Christina modtag Ben Webster Prisen i 1994 og Bent Jædig Prisen i 2010, en Hæderspris af komponistforeningen DJBFA i 2011 samt Walther Klæbels Mindelegat i 2012. Christina blev i 2023 nomineret til Deutscher Jazzpreis i kategorien Instrumental Album of the Year, International.

Niclas Knudsen er uomtvisteligt en af Danmarks bedste guitarister. Han spiller på tværs af genrer med en fantastisk evne for det melodiske og har en unik måde at farve og variere sit eget bidrag og dermed musikkens fælles udtryk. Foruden hans arbejde med egne projekter, Ibrahim Electric osv., har han blandt andet også spillet med Adam Nussbaum, Tom Jones, J. Tchicai, D. Liebman, R. Anderson, Billy Preston m.fl.

Nils Bosse Davidsen behersker både kontrabas, elbas og cello og har de sidste 30 år været fremme i forreste række på den danske musikscene. Han er kendt for sit både originalt opfindsomme og bundsolide spil indenfor et meget bredt genrespænd. Han har foruden at udgive musik I eget navn bl.a. spillet m. Dave Liebman, Bunky Green, Han Bennink, Ray Anderson, Django Bates, Mars Williams, Tony Malaby, Evan Parker, Hank Roberts, Sam Yahel, Gianluca Petrella, Paul Lovens, Marc Ducret, Ikue

Espen Laub von Lillienskjold på trommer har slået sit navn fast på scenen, som én af de mest talentfulde musikere i tiden. Hans legende tilgang og særlige måde at komplimentere helheden af musikken på er med til at skabe et helt unikt udtryk. Hans spil er raffineret, dynamisk og altid top musikalsk. Espen spiller bl.a. med Blood, Sweat Drum ‘N Bass Big Band, Phil Parnell 3, The Matthew Herbert Big Band, Kjeld Lauritsen, Mads Mathias m.fl.

I 2014 udgav Christina Dahl Kvartet ”Life’s Carousel”, i 2017 ”Childish”, og i 2019 “Quintesse” der er Christina´s 11. udgivelse i eget navn. Alle tre er blevet lovprist af anmelderne. På de to første udgivelser spiller Jesper Lundgaard bas. Udgivelserne er udgivet af Storyville Records.

Kvartetten bliver modtaget med overvældende positiv feedback.

Henrik Jöhnemark fra Jazz i Malmø skriver på facebook:

Tak for en fantastisk koncert.

Pjotr Egholm fra Giant Steps skriver: ”Fed koncert! Det er den bedste koncert, jeg længe har været til!” ……fortsættes//

Nesodden jazzklub skriver:  ”Alle var superfornøyd med konserten og et utsøkt samspil”.

Lillestrøm Jazzklub: “Og musikken tager mig fremdeles vid hjertet”.

Kjeld Lauritsen skriver: ”Vidunderlig koncert med Christina Dahl og hendes Orkester. Ekstremt jazzet, selv de “free” numre bar præg af et langt liv med dette toneliv. Tak for en skøn eftermiddag til bandet”.

Bengt Asplund fra Floda: Tack så mycket för den fantastiska musiken i Floda igår kväll. Vilken härlig ton och teknik och vilket flöde och vilket samspel. Bästa jag hört på mycket länge. Kanske det bästa jag hört överhuvudtaget?

Sven Bjerstedt fra Kristianstadsbladet: Vackert och angeläget. Det här är jazz som aldrig förfaller till show, beprövad standardrepertoar, svängfest eller klichéartade gester. Här berättas personligt grundade historier, nya angelägna berättelser med betydande andliga och sinnliga inslag och med stor öppenhet för ly- riska stämningsskiften. Det är vackert och samspelt. Musikens allvar och om- sorg fängslar. Lyhört samspel, rika arrangemang och pigga soloinsatser.

Dahl har mogen full- blodston i sin tenorsax och obetvinglig auktori- tet i hela registret. Niclas knudsen är en klangmed- veten elgitarrist, Jesper Lundgaard fenomenal på att få kontrabasen att sjunga med ren, kärnfull ton. Trummisen Espen Laub von Lillienskjold ex- cellerar i lågmälda visp- kaskader.

Christian Munch-Hansen fra Politiken: …Der var …stærke musikalske udsagn at hente hos saxofonisten Christina Dahl og hendes faste kvartet.

Og aftenen tog nok afsæt i repertoiret på gruppens fremragende plade ’Life’s Carousel’ fra 2014, men der var også adskillige overraskelser, som viser, at Christina Dahl er i stadig udvikling som en jazzkunstner,.(og) ikke lader sig nøje, men fortsat skaber nye ting, der er af kompositorisk høj kvalitet.

Det var melodisk inciterende musik, spillet med både kant og finesse.

…gruppen har sin egen genkendelige lyd, der gør den til en af de seneste års mest personlige danske jazzgrupper.

…Christina Dahl er en amazone med saxofon.

…Med hendes kompositioner arbejder gruppen med en musik, der bringes ud langs kanterne af det frie, men altid med en stærk melodisk sans og en formmæssig livline. Det er en opskrift med en spændingsladning, der kan køre langt endnu –

Se evt. mere på www.christinadahl.dk

Man kan købe billetter med en dejlig to-retters menu og music only. Menuen serveres klokken 18.00 og musikken går på klokken 20.30.

Køb billetter her:

Music only – 169 kroner

Med middag – 408 kroner

Detaljer

Dato:
27. september
Tidspunkt:
18:00 - 23:00
Pris:
169DKK – 408DKK
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Halsnæs Bryghus

Sted

Halsnæs Bryghus
Nordre Beddingsvej 35
Hundested, 3390 Danmark
+ Google Maps