Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Øllets dag på Halsnæs Bryghus

31. august 2019 klokken 12:00 - 17:00

Sildens og Øllets Dag – den skal vi naturligvis fejre, og igen i år er de glade Ølentusiaster, lokalafdeling Halsnæs, hovedkræfterne bag Ølfest på Halsnæs Bryghus. Du møder dedikerede ølbryggere, som byder på smagsprøver af spændende bryg for et mindre beløb. Glæd dig til en snak om øllet og ikke mindst til at smage mange forskellige specialbryg brygget af ølelskere.

Dagen byder også på Sildebord.

Du kan glæde dig til at møde følgende bryggerier:

DET VÅDE FÅR
Et håndværksbryggeri, som ligger på Tolykkegård i Nordsjælland. ”Vi fremstiller vores øl helt fra bunden. Det vil sige, vi dyrker selv kornet samt malter og rister det. Vi dyrker også vores egen humle, og en del af de krydderurter, som vi anvender i brygningen. Vi bruger i videst muligt omfang lokale produkter. Økologiske, hvis det kan lade sig gøre. Alle produkter, som kommer fra Tolykkegård er økologiske.”

HORNBEER

Hornbeer er et mikrobryggeri på godt og ondt, ondt fordi de blev ramt af en brand i 2008, kort efter opstarten, men kærlighed overvinder alt, og kærligheden til godt og humlet øl fik Gunhild og Jørgen til at fortsætte med bryggeriet, og det er kronet med utallige guldmedaljer og kåringer til årets bryggeri. I 2018 blev Hornbeer solgt til nye ejere som fortsætter med samme passion for det gode øl, og ønsker om at tage det til nye højder, idet man er begyndt at lave spiritus også.

GURRE BRYGHUS
Bag Gurre Bryghus står Martin Brauer. Den første øl han bryggede var en “billig guldøl” baseret på Beer-kits fra Matas. Året var 1977 og anledningen hans 18-års fødselsdag; ”alle blev vist fulde. Kun én blev syg og han var nordmand, så det er jo ikke sikkert at det var pga. øllen!”
Tanken om Gurre Bryghus blev født i 2005 efter en gå tur forbi “Stalden” overfor Gurrehus i Gurre – den perfekte ramme for et bryghus. Tre år senere barslede Martin med bryggeriets først øl; juleøllen Valdemar Atterjul.

HOPPES GARAGEBRYG
For Hans Jørn Hoppe er ølbrygningen ren fritids hobby. Hans Jørn har brygget øl i 10 år, og siger beskedent om sit øl, at; ”han og konen da hen ad vejen har fået en del positiv respons på frembringelserne”! I foråret 2018 blev Hoppes Bock øl kåret til Årets Klosterøl på Esrum Kloster ølfestival. Carsten Bertelsen var i øvrigt med i dommerpanelet.
I denne artikel kan du læse om deltagelsen på Valhal ølfestivallen for et par år siden, hvor bryggeriet fik 3 øl i alt på top 10 liste.
Hans Jørn har været hos DØE Halsnæs 2 gange, og han også inviteret igen til oktober til en BeerBattle aften med Per Jørgensen.
Og så lige en sidste anbefaling: Sidste år lagde ’Tour de Bier’ vejen forbi Hoppes Garagebryg – og cykelfolket meldte ud, at de havde turens længste pitstop i Hoppes have!

W-BREW
Manden bag W-brew er endnu en lokal mand, Michael Wilken. Lær mere om W-brew på hans hjemmeside, hvor Michael indvier dig i bryggeriet, proces, smagsnuancer og meget mere.

MOSEBRYG
Manden bag MOSEBRYG hedder Bent Hansen. Han startede som så mange andre hjemmebryggere med køkkenets gryder og et par gærspande. Efter nogle måneder blev arbejdet dog op skaleret og flyttede ud i haveskuret! MOSEBRYG har brygget i 9 år og har ca. 25 øl på samvittigheden, mange af disse er årstidsrelaterede. Sortimentet spænder fra MILD HAVRE på 2,3% til DEN SORTE på 8,7%;. Mange smagsgivere/krydderier hentes og produceres i lokalområdet (porse, malurt, æbler, honning og i nogle tilfælde også humle). Malten er primært fra Fuglsang samt Castle Malting Group. Flaskerne købes/hentes hos lokale købmænd og rengøres ved brug af knofedt (og nogle gange sæbe) og skoldning. Ølkasserne er selvdesignede og håndbyggede – og naturligvis lavet af genbrugstræ.

Ølfesten afholdes i det overdækkede område mellem hovedbygningen og Bolværket. Bestil gerne bord, hvis I vil være sikre på en plads til sildebordet.

Detaljer

Dato:
31. august 2019
Tidspunkt:
12:00 - 17:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Halsnæs Bryghus

Sted

Halsnæs Bryghus
Nordre Beddingsvej 35
Hundested, 3390 Danmark
+ Google Map